Direktlänk till inlägg 15 augusti 2014
1 portion:
3 msk chiafrön
1 1/2 dl växtmjölk, som mandelmjölk, havremjölk eller sojamjölk
1 tsk agavesirap
1 nypa kardemumma
Du kan även ha i kanel och/eller vaniljpulver.
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en lite burk eller skål och rör om tills konsistensen blir tjockare. Ställ in den i kylen och låt den vara där i några timmar eller över natten om du vill ha den till frukost.
Ät chiapuddingen som den är eller toppa med exempelvis bär, nötter och kokosflingor. På den översta bilden värmde jag frysta svarta vinbär som jag sedan mosade och toppade med nötter. På den andra bilden bytte jag ut svarta vinbären mot hallon.
Smaklig måltid!
Text & fotografier: textrader, Johanna.
Vi stod i samma kassakö i en av centrums livsmedelsbutiker. Snabbt tittade vi båda på varandra. Det jag minns av dig är att du såg trevlig och glad ut. Du hade fina ögon. Hur ska jag agera när jag möter en främmande människa som jag för stunden finne...
"Attention is the rarest and purest form of generosity."
Lördag, en dag med min vän Nathalie. Det kändes väldigt behövligt och betydelsefullt att få vara med någon, med en vän, efter att ha fått gå igenom något riktigt jobbigt. Vi pratade och bara var med varandra som sällskap. Det kändes väldigt bra. ...
Det var bättre ett tag mellan oss. Jag trodde det var bra. Nu har allt rasat. Kanske förstördes det för länge sedan men att det nu blev synligt. Det var nu det verkligen bevisades. Finns du kvar? Har du någonsin funnits? Vad har varit sanning och vad...